یکی از مشکلاتی که بعضی از شرابسازان با آن روبرو هستند حالتی است که مایع شراب نه تخمیر میشود و نه آثاری از حیات در آن دیده میشود. این حالت را سکته شراب میگویند.
علایم:
شراب شروع به فعالیت (تخمیر شدن) نمیکند.
شراب پس از یکی دو روز از تخمیر باز میایستد.
تخمیر شراب گاهی قطع و مجددا شروع میشود ولی پس از چند روز کاملا قطع میشود.
کمی کف اطراف طوقه داخلی مایع در بشکه تخمیر دیده میشود ولی قفل هوا کار نمیکند.
دلایل و پیشگیری اولیه:
سکته شراب علل زیادی دارد که احتمالا بخاطر عدم دقت و توجه شراب انداز و یا افراط و تفریط در مصرف مقدار مواد اولیه بوجود میآید. گاهی بدلیل نبودن ابزار کافی و یا کاربرد و حتی نتیجه گیری اشتباه از ابزار نیز ممکن است. ممکن است محاسبات در مورد میزان مواد اولیه بخصوص شیرینی مایع اولیه غلط از آب در آمده و میزان آن بالا و پائین شده و در نتیجه تعادل تخمیری در شراب وجود نداشته و شراب سکته کند.
حرارت محیط تخمیر از عوامل بسیار مهمی است که اغلب فراموش و یا کمتر مورد توجه شراب انداز قرار میگیرد. این اشکالات را قبل از انداختن شراب با بکار بردن ابزار لازم میتوان رفع و از سکته کردن شراب جلوگیری نمود.
حرارت زیاد یا معمولا کم است .............. حرارت را تنظیم کنید.
مخمر توان خود را مصرف نموده ............. کمی مخمر را فعال و اضافه کنید.
تمام قند مصرف شده ........................... کمی شیرینی اضافه کنید.
میزان قند زیاد است ............................. قدری آب یا آب همان میوه را اضافه کنید.
کمبود اسید یا ماده مغذی مخمر ............ کمی اضافه کنید.
کمبود اکسیژن .................................... ماده تخمیری را مدتی همبزنید یا به ظرف دیگری منتقل کنید.
اکسید کربن زیاد است ......................... ماده تخمیری را هم بزنید تا گاز تخلیه شود.
تشخیص آنکه مایع شراب چه مشکلی دارد زیاد سخت نیست و گاهی با اسید سنج و آبسنج و حرارت سنج براحتی میتوان اشکال را دریافت و رفع عیب نمود.
اصلاح:
برای راه اندازی مجدد شرابی که مخمر قادر به فعالیت در آن نیست ، ابتدا باید محرک مخمر تهیه نمود. این محرک را میتوان قبلا تهیه و همیشه در دسترس داشت تا در موقع نیاز از آن استفاده شود.
ماده مغذی مخمر:
15 گرم اسید سیتریک (جوهر آبلیمو)
7 گرم سولفات آمونیوم
3.5 گرم فسفات پتاسیم
1 گرم سولفات منیزیوم
مواد فوق را با هم کوبیده یا سائیده و در کیسه پلاستیک یا شیشه کوچکی نگهداری کنید. مواد فوق برای تحریک و تغذیه نمودن 5 تا 10 گرم مخمر و برای 20 لیتر شراب کافیست و میتوان آنها را از بعضی از داروخانه ها یا عطاریها تهیه نمود. برای تهیه بعضی از اقلام فوق مراجعه به فروشگاههای باغبانی نیز بی ثمر نیست.
.........................
راه اول:
برای راه اندازی مجدد شراب سکته کرده بدلیل کمبود ماده مخمر ، مواد زیر را تهیه و اضافه کنید.
آب پرتقال تازه سه عدد
یک قاشق غذاخوری شکر
مخمر 3 گرم
یک قاشق چایخوری ماده مغذی مخمر
کمی آب تا حجم کل به یک لیوان برسد
همه را در شیشه ای دهان گشاد ریخته ، درب شیشه را محکم بسته و با شدت همبزنید تا کاملا مخلوط و حل شود.
درب شیشه را حدود 30 تا 45 دقیقه باز بگذارید تا مایع تحریکی فعال شده و روی آن کف کند که نشانه فعال شدن است. این مایع محرک را با معادل حجم آن (حدود یک لیوان) از شراب سکته کرده مخلوط و در ظرف دربسته بزرگی (2 یا 3 لیتری) ریخته در محل گرمتری قرار دهید. معمولا بعد از یکی دو ساعت کاملا فعال میشود. دوباره معادل حجم آن از مایع شراب (حدود نیم لیتر) اضافه کنید و پس از فعال شدن ماده محرکه که حدود یک لیتر میشود معادل آن از شراب اضافه کنید و پس از فعال شدن آنرا به بشکه اصلی منتقل کرده و همبزنید. تخمیر بعد از یکی دو روز کاملا فعال میشود.
راه دوم:
اگر امکان تهیه مواد شیمیائی فوق نیست حداقل از اسید سیتریک خشک (جوهر لیمو) به مقدار 15 گرم برای بیست لیتر شراب و یا آب یک لیمو ترش تازه استفاده کنید. در بعضی از انواع انگور نیازی به اضافه کردن اسید نیست زیرا بعضی از انگور ها و خرما میوه هایی هستند که مقداری اسید با خود دارند. در صورتی که در دستورالعمل استفاده از لیمو ترش آمده است این روش مناسب نیست. در ضمن وجود اسید طعم شراب را بهبودی داده و آنرا دبش تر میکند. یکی از ساده ترین روشهای تشخیص میزان اسید در شراب پی اچ گیری است (PH) که حتی با فرو کردن میله کاغذی آن در مایع با تفاله نیز میتوان نتیجه گرفت (امروزه ورقه های آن نیز در بعضی ار داروخانه ها و فروشگاههای باغبانی یا پزشکی نیز موجود است) میزان پتانسیل هیدروژن باید بین 3 تا 4 باشد.
راه سوم:
گاهی بدلیل شیرینی زیاده از حد ، مایع شراب قابلیت تخمیر شدن را از دست میدهد و شراب در زیر بار این شیرینی خفه میشود. معمولا هیچیک یک از میوه های آبدار دارای شیرینی زیاده از حد نیستند (بجز بعضی از انواع خربزه ، طالبی ، انگور وحشی و عسکری). خرما را نیز نمیتوان میوه آبدار دانست.
در بعضی موارد بدلیل زیاد یا حجیم بودن تفاله میوه (بخصوص در میوه ها خشک ، نیمه خشک و یا کم رطوبت) که خود علامت کمبود مایع در ماده تخمیری میباشد نیز چنین وضعیتی مشاهده میشود.
در این موارد آب خالص و یا آب همان میوه (پس از بررسی و محاسبه با آبسنج) را میتوان به مایع شراب اضافه نمود.
راه چهارم:
در بسیاری از موارد اشکال در مایع تخمیری نیست بلکه بشکه تخمیر دارای حرارت متعادل و یکنواخت نیست و یا درجه حرارت کافی نیست. فراموش نکنید بهترین درجه حرارت برای تهیه اغلب انواع شراب 24 تا 27 درجه سانتیگراد است. در چنین موردی بشکه را با پتو یا پارچه پشمی پوشانده و بیمار را به محل گرمی (مثلا حمام یا آشپزخانه یا نزدیک بخاری و شوفاژ) منتقل کنید و معمولا پس از 24 ساعت علایم حیات مشاهده خواهد شد.
راه پنجم:
گاهی اکسیژن موجود در مایع شراب کافی نیست و معمولا چنین حالتی زمانی چدید میآید که شراب با تفاله بوده و به اندازه نیاز هم نخورده است. میدانیم شراب با تفاله روزی دو بار یا حداقل یکبار نیاز به هم خوردن و زیر و رو شدن کامل دارد. با کمک همزن پلاستیکی یا چوبی تمیز شراب را طوری همبزنید که مقداری اکسیژن نیز از هوا بگیرد. در مورد شرابی که از آبمیوه تهیه شده و تفاله در آن نیست منتقل کردن مایع بوسیله قیف به ظرف دیگر توصیه میشود که با این عمل خود بخود مایع مقداری با اکسیژن هوا مخلوط میشود. یکی از مواهب جنبی همزدن روزانه شراب ، آزاد شدن اکسید کربن و گاز سولفور از محیط شراب است.
اگر با تمام کوشش و سعی در احیای مجدد و بازگشت به حالت معمولی تخمیر میسر نشد ، راهی بجز دور ریختن مایه شراب نیست زیرا این مایع قابلیت یا خاصیت تخمیر شدن را ندارد. این اشکال زمانی پیش میآید که ظروف و ابزار مصرف شده تمیز و ضدعفونی نبوده و یا آلوده به چربی میباشند. گاهی نیز بخاطر آلودگی ماده اولیه شراب است. مثلا انگور یا سیب یا هر میوه دیگر گل زده ، له شده ، معیوب و یا پشه سرکه در آن میوه یا آبمیوه نفوذ کرده باشد. در موارد ذکر شده فوق که احیای شراب غیر ممکن و راهی بجز دور ریختن شراب نیست ، شستشوی کامل و ضدعفونی کردن ابزار و نگهداری یکی دو روزه آن ابزار در مقابل نور مستقیم آفتاب توصیه میشود.
آقا امیدوارم خدا شما را برای امت همیشه در صحنه شراب سازی حفظ کند باور کنید من در زمینه شراب زیاد مطالعه کردهام ولی در برابر اطلاعات شما لنگ میاندازم.
قربان دستان شما.
من زیاد شنیده بودم که بعضی شرابشان سکته میکند ولی هنوز جایی راهکاری برای جلوگیری از آن نخوانده بودم.
مطلب کپی شد تا اگر روزی شراب مان سکته کرد آنرا با این روش به زندگی بازگردانیم.
با سلام خدمت سرور ارجمند و همشهری عزیز و گرامی حسن آقای عزیز
بارها گفته ام و بار دیگر هم تکرار میکنم ، شما سرور و پیش کسوت من و همه در تهیه و انتشار مقاله در مورد مشروبات و بخصوص شراب هستید. اذعان دارم این شما و آهو بودید که مرا تشویق به نوشتن و انتشار مقالات در مورد تهیه مشروبات الکلی نمودید.
این شما بودید که مرا وادار به نوشتن کردید و با آنکه سالها در این مورد فعالیت حرفه ای داشته ام حتی به عقلم هم نمیرسید که میشود آنها را در جایی برای اطلاع عموم منتشر نمود.
سایه شما دوست عزیز را از سر دوستان کم نشود که با آنکه اهل سیاست نیستم ولی حقیر هم نظیر بسیاری از خیل مشتاقان مشتری پر و پا قرص چنچنه شما هستیم.
ایام به کام
ساقی
با سلام محضر شما
اطلاعات فوق العادهای را از مطالب شما گرفته ام... یک سوال داشتم. ممنون میشم اگر کمکی به بنده نمائید...
بنده اقدام به ساخت شراب قرمز خانگی از ساده ترین روش معمول یعنی استفاده از انگور شاهانی مرغوب کرده ام و هر شب یا یک شب در میان آنرا به هم میزنم و نخمیر خوبی صورت گرفته و نزدیک به 3 هفته از فرایند گذشته است... ما یک هفته مسافرت در پیش داریم....اگر یک هفته محلول دست نخورد چه اتفاقی می افتد....
با سپاس از راهنمائی شما
حمید... لطفا ایمیل بزنید....
Hamid2005us@gmail.com
آقا واقعا دستت درد نکنه. بینهایت ثواب می کنی که با حوصله و اشتیاق ، تجربیاتت رو به همه منتقل می کنی. پیک اول هر شراب ، به سلامتی همه دوستان اهل دل.
اگر لطف کنی و به دلیل فراوانی و هزار دسته بودن نظرات و نسخه های مطرح شده در سایت ها، قدم به قدم مراحل تهیه شراب رو برام بفرستی، بینهایت ازت ممنون می شم.
با تشکر
sowieso2020@gmail.com
اگر لطف کنی و به دلیل فراوانی و هزار دسته بودن نظرات و نسخه های مطرح شده در سایت ها، قدم به قدم مراحل تهیه شراب رو برام بفرستی، بینهایت ازت ممنون می شم.
با تشکر
sowieso2020@gmail.com
سلام یک سوال داشتم از شما. من هفته پیش انگور شاهانی مرغوب خریدم و به دقت اون رو دانه و پاک کردم و بعد از له کردن شد حدود 33 کیلو و طبق روش سایت خوب شما بدون استفاده از مخمر و به روش طبیعی در بشکه ریختم و روی دهنه بشکه یک پلاستیک کشیدم و درب بشکه رو محکم کردم و قفل هوا رو هم زدم.روز اول اون رو هم زدم و بعد دو روز بعد درب بشکه رو که برداشتم تفاله ها اودمه بودن رو سطح و یه بوی خوبی هم می داد. دوباره 2 روز بعد (روز 5) که درب بشکه هم بسته بود ولی بوی اون تمام اتاق رو پر کرده بود وقتی که درب رو باز کردم بازهم تفاله ها روی سطح باد کرده بودند ولی هیچ اثری از قل زدن دیده نمی شد. اما فرداش یعنی روز 6 بوش هم کم شد و روز هفتم هم خیلی بوش کم شد و هنوزم قل نزده من نمودونم خراب شده یا نه لطفا هرچه سریعتر راهنمایی کنید ممنون می شم. امیدوارم بتونید کمکم کنید arpayam@google.com
سلام
من براي 22 كيلو كشمش .. 4 ق.غ شكر رو با 10 گرم مخمر فرانسوي تو آب ولرم فعال كردم و درون بشكه تخمير ريختم .. كلا براي اين مقدار كشمش 68 ليتر آب ريختم ..
(اين شراب رو ميخوام تعريق كنم)
مشكل من اينه كه : احساس ميكنم مخمر اين شراب رو زياد از حد معمول در نظر گرفتم .. چون از روز اول شروع به قل زدن كرد و در اواسط روز دوم بوي ترش (اسيدي) استشمام ميشود.
آيا شراب من خراب ميشه ؟؟
سلام و تشکر از مطالب خوب شما. خواستم از اینکه مقاله شما جون شراب منو نجات داد و تونستم با کمک اون شراب را از مرگ حتمی نجات بدم ازتون تشکر کنم.
محمد
سلام
من 5لیتر آب خالص سیب رو شراب انداختم
قفل هوا هم زدم
اما هیچ اتفاقی در قفل هوا نیافتاده
بعد 21روز شراب رو سیفون کردم
آلان یه مایع شفاف و لجن تهش رو دارم که بوی شدید ترشی میده
ایا شراب من سکته کرده و ایا بعد از 30روز میشه دوباره برش گردونو
سلام
فرایند شراب خانگی من بخوبی پیش رفته واینک شراب قرمز خوشرنگ وخوش طعمی را بطری کردم ولی فقط شیرینی شرابم زیاد است چون یک مقدار شکر قهوه ای در اول به دبه ریخته بودم چه جوری میشود شیرینش را اصلاح کنم . با تشکر
سلام
منم دقیقا مشکل شما رو دارم و نمیدونم چی کار کنم ؟
دم شما گرم بنده با ٢٠ سال تجربه تو انواع عرق وشراب اين چيزا كه شما فرمودي رو نشنيده بودم واقعا براووووووو
دوستان من در مرحله دوم که از درد جدا کردم و پمپ هوا گذاشتم بعد دو هفته 10 سی سی اب داخل بشکه رفت.داخل بشکه 50لیتری
راه چاره چیه.ممنون میشم اگه بگین
سلام
6 بطری اب سیب گرفتم همه قواعدو رعایت کردم هیچ حبابی از قفل هوا خارج نمیشه الان یه هفته گذشته نشونه تخمیر خارج شدن حبابه فقط؟ ازکجا بدونم تخمیرش شروع شده خواهشا کمک کنید خیلی دوس دارم سیبو تجربه کنم دارم ازش ناامید میشم
خدمت دوستان عرض کنم ارزانترین قفل هوایی که خودم درست کردم.با قطره چکان که توی استامینوفن بچه است .ایتامینوفن بگیرید قطره چکان استفاده کنید.به این ترتیب که اون قسمت لاستیکیشو یه برش کوچیک میزنید و سر دبه رو با سیم داغ دایره کوچک یوراخ میکنید و اون پمپشو میزارید تو سوراخ .و شلنگ کولر ابی میگیرید و به لوله شیشه ایی قطره چکا وصل میکنید و سر دیگشو میزارید تو دبه اب پنج سانتیمتر .موفق و حباب حال کنید
ساقی جان درود بر شما....اجرکم عنداله وسیعکم مقبولا....
این نظر توسط نویسنده حذف شده است.
با سلام وخسته نباشید خدمت شما دوست عزیز بابت آموزش خوبتون، من فکر میکنم شکر زیاد ریختم و شیرینی مایع شراب زیاد شده و الان که روز دهم هست شیرینی به حدی که دلو میزنه ولی بوی الکل میده لطفا ممنون میشم راهنمایی کنید چکار کنم؟
باتشکر از لطفطون
با سلام خدمت شما دوست عزیز من حدود 4 ماه از شرابم گذشته اوایل خیلی بوی خوبی میداد ولی حالا که چشیدم شیرین شده باید چکار کنم
با سلام.بنده خرما خوابوندم که ازش عرق بکشم ولی چون برای ایجاد گرما از بخاری آکواریوم استفاده کردم و درب کاملا بسته نبوده نفس کشیده و ترش شده و عرقش هم ترشی میزنه و بد مزه است.البته الکل خوبی تولید کرده منتها ترش هم شده.راهکار چی پیشنهاد میدین؟؟
سلام و درود.من سه دبه شراب انداختم یکی شصت لیتر دیگری صدو شصت لیتر و دیگری ۲۰لیتر.دبه ۲۰ با دبه ۱۶۰لیتری خیلی عادی و در سلامت هستن ولی دبه ۶۰لیتری موقع هم زدن خیلی کف میکند ولی اون یکی دبه ها خیلی معمولی کف میکنن ولی این دبه شرابم وقتی با چوب هم میزنم کلی کف روی شرتب رو میگره خاهش میکنم راهنمایی کنین خیلی ممنون
وقتی شرابو تفالشو گرفتی خاستی بزاری لرد شرابت ته نشین بشه شیرینی از بین میره و تبدیل ب الکل میشه خیالت راحت
شما مراحل تخمیرت کاملا سپری نشده یعنی نزاشتی درست تخمیر بشه.بزارید شرتب تو بطری بمونه ی مدت شاید بهنر بشه
سلام اگه امکانش هست شماره تلفن بزارید تماس،بگیریم باهاتون
شراب انداختم تخمیر نمیشه
لطفا راهنمایی کنید
منم همین مشکل دارم
با سلام
بنده ٥٨ كيلو انگور شاهاني كردستان شراب انداختم بعد از انمام مرحله اوليه و ابگيري شراب از تفاله اون و داخل دو تا بشكه ٢٠ ليتري كتابي پلاستيكي قرار دادم و قفل هوا رم نصب كردم و درب بشكه رو با تفلون هوابند كردم اما متاسفانه حبابي خارج نشده بعد از ١٠ روز . دماي محل ٢٤ درجست و من از مخمر لالوين استفاده كردم ولي به هيچ وجه شكر نزدم و ابسنجي اب انگور اوليم ١.٠٧٨ بود ايا ممكنه كل قند تو اين زمان تبديل به الكل شده باشه؟ از روي جدول ميبايست ٩.٥ ٪ الكل بده ايا تو اين مدت ١٨ روز ممكنه فرايند تخمير تكميل شده باشه؟ طعمش خيلي خوبه و يكم به ترشي ميزنه يعني ترشي طبيعي شرابه. چه كنم بنظرتون؟ خواهشا جواب بدين
سلام استاد وقت بخير
سپاس بابت مقالات عالي شما
من شب ٢١ شروع به صاف كردن شراب انگور كردم
مقدار الكلش رو با الكل شنج چك كردم خيلي كم بود حدودا ٣ درصد
ايا ميتونم كاري كنم كه الكلش بيشتر بشود؟؟؟
سپاس از راهنماييتون
درود بر شما. جز سپاس فراوان چیزی برای تقدیم نیست. درود بر شما که راهنمایی های ارزشمندتان بسیار عالی و کارگشا هستند .امید آنکه شراب به جایگاه اصلی خود در نزد ایرانیان بازگردد
سلام خواهشششن یکی جواب بده من شراب انداختم مخمر اضافه کردم همچی خوب پیش میره الان روز چهارمشه فقط یکم بو ترش میده مشکل از کجایه کار یا اصلا مشکل داره؟؟؟
بریز تو زودپز عرقشو بگیر
سلام دوست عزیز بابت مطالب مفیدتون تشکر میکنم
من یه سوالی برام پیش اومده اوایل توی ۵ روز اول که بطری رو تکون میدادم خیلی کف میکرد. حتی وقتی که قبل اینکه تکون بدم به قفل هوا نگاه میکردم حباب میزد، ولی الان بعد ۱۴ روز وقتی تکون میدم خیلی کم کف میکنه و یه کم حباب از قفل هوا خارج میشه
سوال من از شما بزرگوار و یا دوستانی که میخونن اینه
شراب روال طبیعی داره یا داره خراب میشه؟
ممنون از کمک همه شما و مدیر سایت
با سلام خسته نباشید من طبق دستورات سایت می سرا واسه عرق کشمش اقدام کردم واسه ۱۵ روزه که ۵ گرم مخمر و ۲ قاشق عسل میخواست واسه دبه ۶۰ لیتری که ۴۰ لیتر آب و ۱۰ کیلو کشمش بود، حالا مشکل من اینه که روزای اول انباری رو بوی خوب تخمیر بر میداشت و آبش گرم بود و قشنگ صدای جوش اومدن و باد کردن کشمش ها عالی بود اما الان دو روزه بوی کمتری میده و آبش زیر تفاله ها کمی سرد میزنه مزش هم شیرین نیست کشمش ها رو هم به کردم روزی دو تا سه بارم هم میزنم میخواستم ببینم آیا گاز و بو روزای اول رو نداره طبیعیه یا نه مثلا شکر یا چیزی اضافه کنم ؟ اگه جواب بدین ممنون میشم کلی هزینه کردم
لطفا به این سوال پاسخ دهید مشکل من هم هست ممنون...
نظر سوال زیاد جواب دهنده مسته هنوز؟
سلام . وقت بخیر . من ۲۳ روز انگور قرمز شراب ریختم. همه چیز خیلی اوکی بود. زیادم باز نکردم هوا بخوره. بوی الکل هم میده. ته نشین شده. خیلی شفافه الان و قشنگ میشه خودتو توش دید. ولی به ترشی میزنه. یعنی گند زدم!.......����
سلام من حدودا نه روز قبل شراب انگور انداختم تا روز هفتم خوب تخمیر میشد و باز میکردم مواد روی اب انگور جمع میشد و اینکه همون روز اول یه مقدار شکر و مخمر کیک اضافه کردم الان دو روزه که در دبه رو باز میکنم بوی الکل میده ولی مواد روی آب جمع نمیشه و تقریبا عکستو توی مایع میبینی میخواستم ببینم مورد نداره؟؟؟چیکار کنم مخمر اضافه کنم با شکر یا نبات
سلام من حدودا نه روز قبل شراب انگور انداختم تا روز هفتم خوب تخمیر میشد و باز میکردم مواد روی اب انگور جمع میشد و اینکه همون روز اول یه مقدار شکر و مخمر کیک اضافه کردم الان دو روزه که در دبه رو باز میکنم بوی الکل میده ولی مواد روی آب جمع نمیشه و تقریبا عکستو توی مایع میبینی میخواستم ببینم مورد نداره؟؟؟چیکار کنم مخمر اضافه کنم با شکر یا نبات
سلام ممنون از مطالب مفيدتون
من متاسفانه انگور رو با مخوط كن خرد كردم و ريختم داخل دبه الان يك روز گذشته و متوجه شدم كه نبايد اين كارو ميكردم يكي از دوستان متاسفانه اين پيشنهاد رو داد الان بايد چيكار كنم ممنون ميشم جواب بديد
سلام بنده شراب هلو و الو گذاشتم و الان بعد 2 هفته صافی کشیدم رنگ و بوی خوبی داره ولی میخوری انگار ته مزه ترشی داره و انگار الکلش کمه
بایستی چیکار کنم تا مزه ترشیشو از دست بده؟
سلام بنده شراب هلو و الو گذاشتم و الان بعد 2 هفته صافی کشیدم رنگ و بوی خوبی داره ولی میخوری انگار ته مزه ترشی داره و انگار الکلش کمه
بایستی چیکار کنم تا مزه ترشیشو از دست بده؟
اللن به درد سرکه گرفتن میخوره یه سرکه خیلی خوبی میتونی به دست بیاری یخورده هم نمک بزن که تندتر بشه و هیچ راهی نیست که بخوای به شراب تبدیلش کنی چون روغن هسته انگر ازاد شده
هیچی نمیخواد صافی بکش بعد قفل هوا بزار تا دو الی سه ماه بمون و بعد مصرف کن
هیچی نمیخواد صافی بکش بعد قفل هوا بزار تا دو الی سه ماه بمون و بعد مصرف کن
سلام شراب من بعد از 6 روز دیگه تو قفل هوا حباب نداد ولی تو خود زرفم حباب تولید میکنه اما خیلی کم
میتونید کمکم کنید اگر راهی واس درست کردنش هست راهنمای کنید ممنون میشم در زمن تو این جای که ما هستیم فقط مخمر نان هست چیزه دیگه ای از مخمر ها نیست اگر با این هم میشه درستش کرد بهم بگید ممنون
دروددوست عزیز من مدت ۶سال هست که شراب میندازم این سریع وقتی هم میزنم بیش از اندازه مایع شرابم کف میکنه علتش چی میتونه باشه
سلام اگه حواکش نزاریم براش روز اول مشکلی داره
سلام من حدود بیست لیرشراب انداختم بعد سه روز هنوز گازش بیرون نزده امروز یه کم همش زدم سطح شراب روش تفاله ها یه دست اومده بودن بوی نسبتا خوبی هم میداد توی بیست لیتر حدود بیست قاشق شکر ریختم ولی مخمر نریختم..مشکلش چی میتونه باشه میتونم الان بهش بیست نان یا بکینگ پودر بریزم؟؟
سلام عزیز من ۱۰۰ کیلو شراب انداختم تا روز چهارم از قفل هوا حباب خارج میشد ولی الان سه روزه حبابی نمیزنه و دو بار هم درب بطری رو باز کردم و هم زدم همه چیش خوبه و باز کمی نبات داخلش انداختم باز حبابی از قفل هوا خارج نمیشه لطفا یکی راهنمایی کنه
من الان پنج روز که شراب انداختم اما مزه ی اون ترش بهش نبات هم زدم و انگوری که خریدم خیلی شیرین بود این طبیعی یا شرابم ترش شده کلا
منم همین مشکل دارم کمک کنید200کیلوانگوردرجه یک کیلویی7000تومن خریدم کممممممممک
سلام خسته نباشی من شراب انداختم به خوبی تخمیر شده ولی از قفل هوا فعلا گازی خارج نشده امروز روز هشتم ولی در دبه رو باز میکنم هم میزنم خوب تخمیر شده و بوی شراب میده به نظرتون مشکل چیه
من3روز است که 60 ليتر شراب کذاشتم درروزدوم درهرضرف يک کيلو نبات ريختم ومراحل هم زدن را رعايت کردم هنوز به محله صاف کردن نرسيدم ولي مقداري ازآب ميوه را امتحان کردم شيرين بود آيا اشکال دارد يا خير درصورت اشکال نحوه جلوگيري ازشيرين شدن شرابم چگونه است
درود
من شراب انداختم
دو تا دبه
از یکی از دبه ها با گذشت چهار روز هیچ گازی بیرون نمیزنه
دمای نگهداری هم تقریبا ۳۰-۳۵ هست
چکار کنم
مخمر بزنم
یا به جای خنکتری منتقل کنم
از دبه دیگه سه روز گاز با شدت بیرون میزد کم کم میزانش کم شد و الان دیگه بیرون نمیزنه
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
دوست عزیز شراب شما سکته کرده است.توی همین مطلب استاد هس که چیکار باید بکنین تا اگه بشه به زندگی برگرده.
سلام روز دوم دما یکنواخت ۳۰ درجس ولی مایع شرابم سرده چیکار کنم
Modir....
درود.
من سه دبه شراب انداختم یکی شصت لیتر و دوتا ۲۰ لیتر
یکی از دبه های ۲۰ لیتر خیلی عادی و در سلامت هستش، ولی دبه ۶۰ لیتری و دبه ۲۰ لیتری دوم موقع هم زدن خیلی کف میکنن ولی اون یکی دبه ۲۰ لیتر خیلی معمولی و کف خیلی کمی داره.
بوی این دوتا دبه که کف زیادی موقع هم زدن دارن هم کمی تیزتر از اون دبه است
خواهشا راهنمایی کنین که الان چه مشکلی برای دوتا دبه بوجود اومده
ممنون از مدیریت محترم 🌹
سلام.ممنون از متن های مفیدتون.من یه مشکل بزرگی برام پیش اومده.من 250 کیلو ملات خریدم یعنی همیشه میدون می خرم میدم همونجا چرخش می کنن.این دفه طرف ناشی بود منم نبودم ببینم جلشو بگیرم طرف با برگ چرخ کرده.الان همه ملاتم بوی گندیدگی گرفته.اگه راه حلی داره بگید ممنون میشم
سلام وقت بخیر من انگور کردستان گرفتم همرو دون کردم وبه مدت ۱ هفته چنگ زدم مقدار انگور من ۱۰۰ کیلو بود تو دو تا دبه ۶۰ لیتری ریختم وبعد ۱هفته بهم زدن تو هر دبه ۳ کیلو نبات اضافه کردم و در دب بستم والان بعد از ۲۰روز در باز کردم تفاله بالا مونده یکم از اب انگور چشیدم شیرین بود خواستم بدونم الان وضع شراب من چطوره ممنون میشم از راهنمایی تون
سلام ساقی جان شراب انداختم شکر بهش زدم خیلی شیرین شده ولی همچیش خوبه فقط خیلی شیرین شده چیکار کنم لطفا کمکم کنید ممنون.ساقی جان
سلام بعدازپنج روز تخمیر متوقف شده وکمی تلخ مخمرهم استفاده کردم دوروزگذشته بازهم قفل هوا کار نمیکند چه کنم ممنون
سلام بزرگوار من سال پیش شراب انداختم و شکر هم اضافه کردم بهش وخیلی هم عالی شد ولی امسال شراب انداختم سه چهار روز میگذره که میبینم یه بوی خاصی میده، اشکال از کجاست؟ و فک میکنم که خیلی زود شیرینی شرابم تموم شد آیا شکر بهش اضافه کنم؟ لطف کنید پاسخگو باشید
سلام دوستان من شراب انار انداختم هفته اول قفل هوا خوب کار میکرد اما از هفته دوم بعد از تفاله گیری دیگه قفل هوام کار نمیکنه لطفا راهنمایی کنید ممنون
سلام دوستان من شراب انار انداختم هفته اول قفل هوا خوب کار میکرد اما از هفته دوم بعد از تفاله گیری دیگه قفل هوام کار نمیکنه لطفا راهنمایی کنید ممنون
سلام وخسته نباشید من 40روز شراب انداختم ولی آب رو نمیاد صافی کنم تخمیرشم خیلی کم شده چیکار کنم؟
از دمای بالاست
انداختن شراب نه قفل هوا میخاد نه این داستانا فقط باید بریزی دروشو ببندی بعده 10 روز باز کنی قشنگ همش بزنی بعد نبات اضافه کنی شرابت درحده عرق گیرایی میگیره اینو 1000 بار انجام دادم
سلام من ۵ل لیتر شراب یک ساله دارم.طعمش یه کم ترش شده.میخواستم ببینم میشه بهش عسل اضافه کنم؟اگر میشه باید چقدر بریزم؟با تشکر
سلام .پس از بطری کردن .شراب من در دمای هفت تا پانزده درجه بالای صفر بیست روز قرار داشته.الان طمعش تند شده .میشه اصلاخش کرد.بنظرم الکلش از زمان بطری کردن کمتر شده.
سلام من مقداري شراب ريختم كه بعد يك هفته يك روز درميان اونو هم زدم متعصفانه جون تجريه نداشتم بعد سي روز صاف كردم بعضي از دوستام ميكن رنك ضاهرش خوبه ولي يكم نارسه ميخواستم بدونم ميشه كاريش كرد ممنون
اره داداش گند زدیه
بریض تو پیاله ونوش جون کن که وقتشه
درود، جناب در مورد ترش شدن شراب و راهکارهای ازبین بردن ترشی شراب یه توضیحی بدید ممنونم
سلام، من ابتدا مقدار زیادی شکر زدم و شراب خیلی شیرین شده، آیا کاری میشه کرد شیرینیش کمتر بشه؟
سلام من شراب انار انداختم بعد صاف دیدم ی کم نبات اضاف کردم بعد چند روز دیدم گاز تولید کرده علت اون چیه ایا شراب خراب شده
چکار کنم که درست بشه
سلام
بنده دو تادبه ۲۰ لیتری شراب ریختم هم نبات زدن هم موز ۱۰ روز اول هم برای خارج شدن گاز حسابی هم زدم ولی بعد از ۵۰ روز که در دبه رو باز کردم هنوز تفاله انگور بالای دبس و یه مقدار حباب زیر تفاله جمع شده بود بنظرتون شراب من خراب شده لطفا راهنماییم کنید
سلام من داخل 60کیلوشراب 7کیلو نبات اضافه کردم ولی زیاد شیرین شد ایا به مرور زمان بهتر میشه یا خراب و سرکه میشه ممنون میشم راهنمای کنید
دوستان عزیز سلام.
شراب انگور قرمز درست کردم اما متاسفانه حس میکنم عسل و نبات زیادی استفاده کردم و محصول هم ب سمت ترشی نرفته اصلا اما شیرینیش زیاده چطوری میتونم قند بالا رو بشکونم و شیرینی رو از بین ببرم
سلام
من ۷۰ کیلو انگور شاهانی را برای تهیه شراب در بشکه ریختم
بعد از یک ماه هنوز ته نشین نشد، مجدد درب را بستم و الان بیش از ۲ ماه هنوز ته نشین نشده، کمی از آن را سیفون کردم مزه لجن و بوی گندیدگی میدهد. لطفا راهنمایی کنید.
اون دیگه بدرد نمیخوره
سلام دوست عزیز. من شرابی ک امسال انداختم یه لایه خیلی نازک سفید توی بشکه پدیدار شد. بعد از صاف کردن وشیشه کردن باز همون لایه سفید داخل شیشه ها زد. الانم بعداز40 روز اومدم تست کنم دیدم زیادی ترش شده. بنظرت خراب شده? میشه توضیح بدی
سلام دوست عزیز. من شرابی ک امسال انداختم یه لایه خیلی نازک سفید توی بشکه پدیدار شد. بعد از صاف کردن وشیشه کردن باز همون لایه سفید داخل شیشه ها زد. الانم بعداز40 روز اومدم تست کنم دیدم زیادی ترش شده. بنظرت خراب شده? میشه توضیح بدی
رفقا من شرابم خیلی شیرین شده یعنی بیش از حد نبات ریختم باید چیکار کنم؟؟؟؟ اولین تجربمه لطفا کمک کنین
من مشکل تو رو دارم خیلی شیرینه باید چیکار کرد؟؟؟؟؟؟
سلام و درود در مورد شرابا انار که باید جای خنکی باشه الان روز اول تخمیره دمای روی ۵ درجس .دمای دقیقی هست تو تمام سایتا فقط نوشتن دمای خنک
سلام به شراب نبات زدم شیرین شده چیگار کنم
سلام ساقی جان خدا شاد و سلامت باشی همیشه من شرابمو تو دوتا دبه انداخته بودم دوبه اول فکر میکنم چون بهتر درش کیپ میشد بهتر تخمیر شده بود دبه دومم خوب بود بعد از ۲۰ روز نبات زدم بشون که خوب بازم خوب بودنو تخمیر ادامه داشت تا اینکه تصمیم گرفتم دبه دومم بریزم تو همون دبه اول که درش بهتر بسته میشد که جامم یکم باش بشه ولی از اونموقع به بعد دیگه تخمیر متوقف شده و تفاله ها رو مونده شرابم طعم خوبی داره وقتیم میخوری میگرتت قشنگ ولی یکم شیرینه و الکلش کمه شرابو ۲۳ برج ۸ انداختم الان میگید چکارش کنم.ممون که هستی
سلام
شراب سیب بعد چند روز تخمیرش شروع میشه
سلام من کشمش چرخ کرده خوابوندم اما اب کمی ربختم الان ده روز گذشته و کشمش ها بالا اومده هم چنگ زدم و زیر رو رو کردم اما آبی داخل ضرف نمونده همه رو جذب کرده راه حلی داربن اب اضافه کنم از مخمر هم استفاده کردم شکر هم ریختم
سلام.من یه دبه شراب انداختم و صاف کردم هیچ مشکلی ندارهمقدار کمی داخل بطری های کوچک بوده که سرکه شده. حال میخوام از تفاله شراب های سالمم کنیاک بگیرم میخوام بدونم اون سرکه هارو قاطی تفاله ها بکنم بعد عرقشو بگیرم یا این کار نکنم؟
دوستان من نبات زیاد ریختم داخل دبه شرابم واسه رفع شیرینی زیاد شراب چیکار باید کرد؟؟؟؟
چیزی خست که بتونه کمش کنه؟؟؟
سلام خدمت همه دوستان عزیز من سه روزه ۲۰۰ لیتر شراب خرما انداختم مخمر نزدم فقط شکر اضافه کردم ولی از قفل هوا گازی خارج نمیشه آیا مخمر اضافه کنم یا کار دیگه ای باید انجام بدم.
سلام منم مشکل شمارو دارم چیشد اخرش؟
سلام خدمت همه دوستان عزیز
من شراب انگور یکی از بطری های 1/5 لیتری را تکان دادم دو روز بعد رفتم دیدم که روش حباب زده یا به اصلاح کپک زده این کپک زدگی در اثر تکان دادن یکی از بطری هاست ممنون میشم راهنماییم کنید که چکار کنم درست بشه و کپک و حباب ها بر طرف بشه
سلام خدمت همه دوستان عزیز
من شراب انگور یکی از بطری های 1/5 لیتری را تکان دادم دو روز بعد رفتم دیدم که روش حباب زده یا به اصلاح کپک زده این کپک زدگی در اثر تکان دادن یکی از بطری هاست ممنون میشم راهنماییم کنید که چکار کنم درست بشه و کپک و حباب ها بر طرف بشه
سلام دوست عزیز من ۱۰ روز پیش یک و نیم لیتر آب جوشیده و ۳۷۵ گرم شکر و یک و نیم قاشق غذا خوری خمیر مایه نان زدم و روش درب بطری را بادکنک گذاشتم و چند تا سوراخ زدم .ده روز بعد برای تقطیر سه متر لوله آلومینیومی رو خوب گرد کردم و سر یکطرف رو روی قابلمه آلومینیومی چسب مزدا که مخصوص آببندی دمای بالاس رو درست کردم . زمانیکه شروع کرد به تقطیر شدن اولش امتحان کردم یک مقداری از خروجی لوله گرفتم آتش زدم شعله گرفت و گذاشتم تا آخر که یک مقدار ته قابلمه ته نشین شده بود .فرداش که در بطری رو باز کردم نه الکل داشت که هیچ و خیلی بوی بدی هم میداد . دلیل چیست لطفا راهنمایی کنید . ممنون
با سلام..آقا شراب توت سیاه من ترش از آب در اومد ...بندازم دور؟؟؟
بریز تو زود پز عرقشو بگیر
یکم اینجور بگیر اگه عرقشم ترش بود
به شرابت جوش شیرین بزن بعد بریز تو دیگ عرقشو بگیر
دلیلش اینه یک و نیم لیتر آب جو ۵ ۶ درصد ریختی تو دیگ بعد یه لیتر عرق ۴۰ میخوای
خرما خیلی زود جواب میده یک هفته ای ممکنه در دبه خوب کیپ نبوده یکم مزه کن اگه طعم شیرینی داد مخمر اضافه کن وگرنه بریز تو دیگ
اینکارو نکن ممکنه طعم کنیاکت به ترشی بزنه که کیفیت کنیاک رو میاره پایین
منکه نمیدونم ولی اون پلاستیکی ک گذاشتی رو در دبه برش دار شرابت ترش میشه دبه قفل دار بگیر
سلام من شرابم بعد روز پنجم تو قفل هوا قل نمیزنه یکم شکر زدم باز نشد چیکار کنم
سلام من ۸ روزه ۱۰ کیلو شراب انداختم برای اولین بار توی دو تا دبه همون اول له کردم و نبات اضافه کردم و درشو بستم ویه هفته گذشت و توی این دو سه روزه همش میزدم سه روزه یکی از دبه ها گاز میده ولی اون یکی نمیده الانم اومدم هم بزنم بوی تیز خورد به بینیم یکم ازش مزمزه کردم شیرین بود و کمی مزه الکل میداد
قفل هوا هم نزدم بش الان بزنم تاثیری داره یا نه اگه جواب بدید ممنونتون میشم
اگه انگور کردستان تهیه کنید نیاز به قفل هوا و مخمر و شکر و نبات این چیزا نیست فقط هرروز هم بزنید و جاش گرم باشه هروقت درو برداشتی عکستو دیدی داخل بشکه یعنی تفاله ها ته نشین شده بود صافش کن بریز توی یه بشکه بزار یکهفته بمونه دست بهش نزن بعدش با شلنگ بکش توی بطری درشو سفت کن بزار جای تاریک بمونه چند روز بعدش نوش جان
سلام دوستان من انگور دیم انداختم الان بعد ۲ روز بوی ترشی میده و تهنشین شده لطفاً کمکم کنید
سلام ایا با کیپ بودن درب دبه بازم بو میپیجه داخل اتاق؟
سلام،دوستان من قفل هوا رو که نصب کردم اب قفل حدودا۳۰ سی سی وارد ظرف شده ۴۰ لیتر هستش،ممکنه راهنمایی بفرمایید؟؟
با سپاس
سلام خسته نباشيد من ب شرابم نبات اضافه كردم ولي مقدار نبات زياد شده شيرين شده و اينكه الكل سنج الكل نشون نميده ميشه راهنماييم كنيد
سلام
یک مقدار شراب شش ساله به دستم رسید چون دربش محکم نبود مقداری الکل آن کم شده بود. دوستی پیشنهاد داد مقداری شکر یا نبات اضافه کن. به ازای هر بطری یک و نیم لیتری حدود ۱۰۰ گرم شکر اضافه کردم. به نظر شما کار درستی بود؟ بعد یک هفته تست کردم بسیار شیرین بود.
اگه الکل نداره یعنی تخمیری صورت نگرفته پس باید مخمر فعال کنی اضافه کنی به مایع شرابت
سلام عذر میخوام من شراب انداختم با 37 کیلو انگور و روز دوم 3 عدد قرص مخمر بهش اضافه کردم ایا براش مشکلی بوجود نمیاد؟
سلام خسته نباشید من دیروز ۶۵ کیلو انگور شامی قرمز اصیل کردستان گرفتم بعد با داداشم همه رو دون کردیم و ریختیم تو دبه بدون اینکه له کنم بعدش گفتیم در دبه رو باز میزارم تا فردا عسل رو بخرم و له کنم فردا صبحش دیدم تو دبه بو سرکه میده اینقدددر ترسیدم و قلبم تند تند میزد سرییع دبه رو بردم تو حموم و با پا افتادم به جونش و له کردم بعدش عسل هم ۲ کیلو اضافه کردم دیگه بو سرکه از دبه نیومد و در دبه رو محکم بستم تا شب گوشم رو بردم دمه دبه داره صدای قل خوردن میومد بعدش در دبه رو باز کردم دیدم همه تفاله ها اومده رو آبش رفته زیر آیا به نظرتون میتونه شرابم سرکه بشه؟
منم همین مشکلو دارم
سلام من نزدیک به ۱۸ روزه سه تا دبه انگور شانی از بازار گرفتم و همونجا واسه م چرخ کردن. بدون مخمر شروع کردم دوتا دبه معمولین و وقتی درشون رو باز میکنم بوی شراب میده سومی هم بوی شراب میده ولی یکم بوی گندیدگی میده به نظرتون خراب شده؟ نمیشه یه کاریش کرد بوی خرابی نده؟ ممنون
سلام ۴۵روزه شرابم عمل نیومده (ته نشین نشده)علت چیست؟
منم همین مشکل رو دارم شما پارسال چیکار کردید؟
مشکلی نداره یه ماه کامل نشده؟
سلام عزیز دل ... پنجاه کیلو انگور قزوینی انداختم....الان بعد از بیست روز حس میکنم داره مزه ترش میگیره....ظاهرا الکل داره ولی داره حس میکنم داره روبه ترشی میره...چیکارش کنم؟میشه احیاش کرد؟؟
سلام من ده روز از ریختم انجوذ له شدم داخل ظرف گذشته خیلی هم نکات شما رو یک یک انجام دادم ولی هنوز تخمیر شروع نشده یعنی حبابی داخل قفل هوا نمیببنم چند روز اول روزی یک مرتبه هم زدم و درش رو بستم یه نکته ای هم اینجا هستش ک توش موندم که هنوز کپک هم نزده ب نظرتون چکار کنم لطفا راهنماییم کنید
سپاس گزارم
سلام ۲۰ کیلو انگور سیاه و ۱۰ کیلو سفید در دو دبه یکی فقط انگور سیاه و دومی مخلوط سیاه و سفید و در هر دبه یک لیوان شکر و یک قاشق مربا خوری محمد اضافه کردم و چندین بار چنگ زدم و مخلوط کردم و بعد از ۴۰ روز صافشون کردم (با آبکش پلاستیکی) و الان اومدم باز صاف کنم و بریزم تویه بطری شیشه ای یک لیوان خوردم گیراییش بد نیست فقط مشکلش اینه که طعمش شیرین شده . اگه لطف کنید بگید چجوری طعمش رو کمی تلخ کنم با پاس
کل قندش تخمیر شده سک شده اصطلاحا خراب نشده قندشو باید بیشتر میکردی
سلام الان حدود 20 روز است ک از شرابی ک ساختم میگذره اطرافش پشه هست و خودش بوی بسیار تندی داره و مزش به شدت تلخه نمیدونم چی شده البته یکی دو روز هست ک پشه دیگه اطرافش نیست رفتن الان به نظر شما چه اتفاقی افتاده میشه راهنمایی کنید فقط بوش به شدن تنده به طوری ک اگه از نزدیک بو کنی حس میکنی بینیت اتیش میگره علتش چیه میشه کمک کنید ؟؟؟؟
این مشکل رو هم من دارم،لطفا راهنمایی کنید؟؟؟؟
سلام وقت بخیر من از وقتی در دبه رو بعد از ۱۴ زوز بستم هنوز قولی نزده درجه دماش ۲۱ درجه هست راهنمایی میکنید ببینم مشکلی پیش میاد یا خیر
شراب ما احتمال میدیم ک سکته کرده باشه و قفل هوا از کار افتاد الان تقریبا سه هفته ای هست ک شراب انداختیم به نظر شما سکته کرده یا فرایند تخمیرش تموم شده
با سلام خدمت دوست عزیز من یه سوال داشتم اینکه من دو دبه شراب انگور گذاشته بودم که یک دبه حدودا بیست روزه رسید و انگورها ته نشین شدن و شراب من امادا شد ولی دبه دومم بعد از ۴۰روزه که هنوز انگورا ته نشین نشدن و اب گدری داره ولی بوی الکل میده به نظرتون چی کار کنم از صافی رد کنم یا منتظر بمونم مرسی
سلام شراب درست کردم صاف کرم ولی گاز دار شده چیکار کنم
درود.شراب لبو ریختم.همون شب اول قفل هوا شروع کرد به قُل زدن که داداشم درب دبه رو باز کرده و الان قُل نمیخوره(حدود یک روز گذشته از این موضوع) چه کنم؟
سلام من 30کیلو شراب انداختم صاف کردم یه اشتباهی کردم نبات زیاد ریختم شرینیش خیلی زیاد شده آیا بدون اضافه کردن الکل میشه شیرینیشو گرفت.مخمر هم نریختم درصد الکلش خوبه ولی میخوام بیشتر هم بشه .میسه بریزم تو دبه مخمر اضافه کنم هم درصدش بره بالا هم شیرینیش گرفته بشه؟
ممنون میشم پاسخ بدین
باسلام شراب انار من بعداز سه روز قل زدن سکته کرد مخمر جدید با روش شما موثر نبود محصول خراب شده رو چطوری سرکه کنم ؟
سلام من شراب انداختم اب سنجی اولیه ۱۰۷۰ بود ابسنجی نهایی ۱۰۲۰ حالا حدود ۶ درصد الکل انداخته ولی شیرینی داره میتونم دوباره بهش مخمر بزنم و فعالش کنم یا دیگ نمیشع کاریش کرد؟؟؟
سلام و درود بسیار بر شما دوست عزیز سپاس بخا،ر مهر محبتتون و مطالب ارزنده تون ،
شراب درست کردم و همه مراحل رو تا جایی که میتونستم دقت کردم که درست انجام بدم ، شرابم درست شد و صافش کردم ، چندروز بعد از صاف کردن شروع کرده به کپک زدن ، البته حجم کپک خیلی کمه فعلا ، بالای شراب ، یعنی روی سطحش تیکه های کوچیک کپک میبینم ،چیکار باید بکنم؟
سلام استاد شراب سیب انداختم بعد دو سه روز درش باز کردم بو تندی مثل سرکه به مشامم زد دلیلش چیه مرسی
استاد شراب سیب انداختم بعد سه چهار روز درش باز کردم بو تند به مشامم خورد دلیلس چیه
سلام یکی از دلایلش این میتونه باشه ک شما نکات بهداشتی رو رعایت نکردید
بزارید 40 روز تا 2 ماه بخوابه عالی میشع
سلام من شرابم بعد 15روز عمل تخمیر انجام نمیده و ته نشین شده توفاله هاش
سلام
من شراب انگور انداختم همه نکات رو هم رعایت کردم قفل هوا هم گذاشتم ولی بعد از 3 روز که در دبه رو باز کردم برای هم زدن یه لایه سفید رنگ روی محتویات رو پوشونده بنظرتون این لایه سفید رنگ طبیعی هستش
سلام ماله من همینجور شده ورداشتمش و ریختمش دور...ماله شما خراب شد؟
سلام آقا یه سوال
من شراب سفید انداختم یک هفته اول که در دبه رو باز نکردم که تخمیر شروع بشه
بعد یک هفته که باز کردم شروع کردم به مدت ۶ روز اونو هر روز همزدم
الان حبابش کم شده و بوی الکل کاملا مشخصه ینی در دبه رو باز میکنی سرت گیج میره
حالا میخام بپرسم اگه الان من بخام کم کم هر روز تفاله ای که رووش جمع میشه رو بردارم و فقط مایع بمونه و وقتی صاف شد دیگه همش نزنم امکانش هست؟
چون دو هفته باید جایی برم و نمیتونم که همش بزنم
دمای محیط هم متوسط ۱۸ درجه هست
سپاس
ممنونم از مطلب مفید شما
سلام استاد شراب من سه روزه انداختنش داغ شده مشکلش چیه
من اصلا اطلاعی در مورد شراب انداختن ندارم واین باراولمه
سلام من شراب انداختم و بار اول شروع به تخمیر کرد و کنجاله ها اومد بالا همه چی اوکی بود بعد بهم گفتن شکر اضافه کن تا الکل بیشتری تولید کنن وقتی تخمیرش تموم شد من برای یه دبه یک کیلو نیم شکر اضافه کردم الان زیاد اضافه کردم آیا؟؟
سلام دوستان خسته نباشید آقا من واسه هر ۱۷ ۱۸ کیلو انگورم ۸۰۰گرم نبات گذاشتممتاسفانه الان شرابم ۱ماهه تو بشکست ولی خب شیرینه چه راهکاری واسع رفع شیرینیش هست ممنون میشم کمکم کنید
سلام استاد خسته نباشی من تا سیب هارو دادم به چرخ گوشت و خوب لهش کردم و تا ۱۰ روز مواد(سیب چرخ شده)بالا بود و بوی(الکل،تخمیر....)خوب میومد،ولی بعد از ۱۰ تا ۱۲ روز مواد رفت ته بشکه و آب اومد بالا الان اصلاً ۲ روزه بو نداره،و هر روزم یک بار به هم میزنم میشه راهنمایم کنید؟❤��⚘
استاد سلام. اقا بعد 12 روز شرابم سکته زد، الان هم الکل داره هم شیرینه. حدود ۶ ۷ روز اول گذاشتم تو موتورخونه که گرمه بعد داستان شد بردمش تو انباری،، اختلاف دمای این دوجا ممکنه شک بهش وارد کرده باشه؟
سلام بنده شراب بعد یک ماه از صافی رد کردم و تموم مراحل خوب پیش رفت ولی الان درصد الکل شراب 5درصد هستش بنظرتون چیکار کنم
دوستان راهنماییم کنید ممنون میشم
سلام،علت بوی لجن تو شرابی که هنوز صاف نشده چیه؟ و میشه رفع کرد؟
سلام استاد استاد شراب من تا ۱۵ روز قشنگ در حال تخمیر بود تا یک روز سرش رو خوب نبستم و بشکه هوا گرفت البته من فردای ان روز فهمیدم شرابم نه کپکی زد نه هیچی ولی دیگه تفاله ها بالا نیامدند و توی شرابم معلق ماندند .بوی الکل به خوبی به مشام میرسد ولی مزه ترش دارد
شکر بهش بزن بریز تو دبه به ازای هر ده لیتر ۵ گرم مخمر و ۷۰۰ گرم شکر .مقداری از شراب رو بردار کمی توش شکر بریز به دمای ۳۵ تا ۴۰ برسون بعد مخمر بزن توش در فنجان رو بزار بعد از یک ربع که مایع کف کردو فعال شده به همراه ۷۰۰ گرم شکر برای مثلا یک دبه ده لیتری بریز تو شرابت و سرش رو بزار بعد دو روز اگه قفل هوا داشته باشی باید شروع به کار کنه اگه هم نداشتی سر دبه را بردار گوشتو ببر جلو باید صدای جوش و خروش کنه
سلام سوالی داشتم
از قفل هوا چند روز هوا خارجمیشد
روز ششم هیچ هوایی دیگه خارج نشد وقتی درب بشکه باز کردم مایع بدون کف بود و هسته های انگور روی سطح مایعه چه مشکلی پیش آمده است ؟
سلام بزرگوار
سوالی داشتم
که تکراری نیست
و جواب سوالم و تو هیچ جایی ندیدم
بنده
۱۰۰کیلو انگور انداختم
تخمیر انجام شد
روز دوازدهم ته نشین شد
روز پانزدهم نبات زدم
روز هفدهم تمام تفاله ها بالا اومد
و الان سی روز گذشته ته نشین نشده
لطفا راهنمایی کنید
ممنون از شما
سلام.من شراب انگور سنندجی رختم.بهداشتم رعایت کردم.هیچیم بهش اضافه نکردم.بعد یک ماه صافش کردم.مزش کردم.دیدم خیلی شیرینه.چیکارش کنم.کسی میدونه؟
این همه پول انکور می دهید چرا یک هیدرومتر نمی خرید . هیدرومتر ۹۵۰ تا ۱۱۰۰
شراب تازه شیرین هست شراب بعد از دوماه جامی افتد اما اگر شک دارید و شراب بعد از ۲۰ روز شیرین هست و اگر هیدرومتر خرید کرده ایدو هیدرومترروی عدد ۱۰۵۰ هست .به ازای هر ۲۰ کیلو گرم دو کیلو گرم انگور خریده و له کرده و به شراب اضافه کنید .
لطفا دقت کنید اصلا اب شیر به شراب اضافه نکنید چون آب کلر دارد . بهترین چیز آب میوه هست که خودش حاوی مخنر است .
شراب بعد از دو ماه می رسد و مره شراب بعد از دوماه مشخص می شود . اگر بعد از ۲۰ روز شراب شما شیرین بود و شک داشتید که شیرین میماند به ازای هر ۲۰ کیلو دو کیلو انگور له کرده به آن اضافه کنید .
در متن بالا نوشته اب اضافه کنید . بله میشه کلی فقط آب جوشیده به همراه مقدار کمی مخمر باید اضافه کرد آب شهر باعث از بسن رفتن مخمر میشه .
شراب تازه اصلا مزه خوبی نداره هر چیکهنه تر باشه مزه اش بهترمیشه . شراب شیرین را جایی زیر خاک کنید و بعد سه یا چهار سال بیرون بیاورید . غلیظ و عسلی میشه .
باسلام خدمت استاد گلم،از صبح دارم تو اینترنت سرچ میکنم چیزی پیدا نکردم،فقط یه جوابی کوتاه به من بدهید چکار کنم ممنون،آقا من شراب دست ساز انگور قرمز درست کردم به روش بوعلی سینا،خلاصه بماند چجوری شد تا درست شد،حالا بعدازگذشت 2ماه،شرابم خوبه،رنگش روشن،تلخ،یا ترش یا شیرینم هم نیست،طعم کمی تلخی میده فقط تنها ایرادی که داره گیرایی نداره،الکلش کمه،گفتم بدونم آیا به مرور زمان درست میشه یا عرق کشمش گرفتم نزدیک یک لیتر بهش اضافه کنم،یا بهش مخمر اضافه کنم،اینم بگم بهش یک عدد سیب ویک عدد به هم زدم،الانم پشت بخاری هست،ممنون راهنماییم کنید.
سلام استاد وقت بخیرمن شراب انداختمدتا قبل از صاف کردن شراب عالی بود ولی به یکباره طعم شراب به ترشی زد والکل شراب کاملا معکوس شد به نحوه ای که اصلا الکل سنج داخل شراب عمل نمیکنه به میشه خواهش کنم
داهنمایی کنید🙏🙏
الکل سنج فقط برای عرق ومشروب تقطیر شده هست برای شراب باید آبسنج زد اگر آبسنج از اول ۱۰۷۰باشه ودر آخر عدد ۱۰۰۰ رو نشون بده ۱۰ درصد الکل داری
سلام دوتا سوال داشتم اول اینکه اگه قفل هوا نصب نکنی چطور باید بفهمی که شرابت سکته کرده یانه؟
و اینکه اگه شراب سکته کنه چه اتفاقی میفته؟
سلام دوستان عزیز
میخواستم بگم شراب من تفاله اش بالا مونده و زیر آب باید چیکار کنم تا تفاله ته نشین بشه ممنون میشم راهنماییم کنید
یک نکته اساسی که اکثر شراب سازان رعایت نمیکنن زمان ریختن نبات هست .هیچوقت در روز اول وهمچنین هیچوقت در ۲۰ روز به بالا شکر یانبات به شراب اضافه نکنید .فقط بین روزهای هشتم ودوازدهم اینکارو بکنید وگرنه شرابتون شیرین میشه والکل نبات وشکر تولید نمیشه.در ضمن اگر هر روز در رو باز کنید وهم بزنید هیچ احتیاجی به قفل نیست .ازشرابتون مثل یه کودک نگه داری کنید وهرروز به اون سر بزنید وبچشید از روز ششم به بعد اگه کمی تلخی در شراب احساس نکردید بدونید یه مشکلی هست.سعی کنید همیشه دو جا ودر دو محیط شراب درست کنید تا شراباتون موقع خراب شدن به داد هم برسن و از یکیشون تفاله بگیری برای اونی که خراب شده وهم بدونی کدوم مکان ودما و روش بهتر جواب داده
جان مادرت کمک کن
شرابم تخمییرش تموم شد خوردم دیدم به ترشی میزنه نبات زدم بهش شیرین شده بعد ۲۰روز بااضافه کردن مخمر هم هیچ تخمیری صورت نگرفته چیکنم استاد جون عزیزت راهنماییم کن
سلام خسته نباشید من ۶۰لیتر شراب گرفت انگور شانی سردشت کردستان بعد هرسال میگیرم بدون قفل هوا و هر چیزی دیگه الان عملیات تخمیر انجام شده اومده بالا ولی بشکه داغ کرده دمای اتاق هم ۲۴درجه هستش مشکل چیه ممنون میشم جواب بدبد
نه
یکم از خود شراب رو گرم کن تا دمای ۳۷ درج ومخمر قاطیش کن
بعد نیم ساعت اضافه کن به شرایت
استاد یه سوال داشتم خدمتتون،یه دبه ۱۰۰ لیتری کشمش گذاشتم،با همزن روز سوم خرد کردم،ابسنجی اولیه ام هم،تقریبا ۱۰۷۰ بوده الان بعد ۳۰ روز. کشمش ها ته نشین شدند ولی ملاتم. هنوز شیرین مونده،ایسنجی رو ۱۰۱۵ مونده،۷ روزه مججد مخمر اضاف کردم ولی همینجوری مونده هنوز،ممنون میشم. راهنمایی کنید
سلام وقت شما بخیر و شادی شرابم سکته کرده دما 40 بوده و من به اشتباه دوباره به آن آب اضافه کردم یک روز گذشته و تخمیر شروع نشد لطف بفرمایید چه کاری انجام بدم خواهشن
سلام من ۲۰ کیلو آب گلابی شراب انداختم دو بار مخمر نان زدم بوی مخمر میده چکار کنم؟
سلام داداش شراب انگور ب مقدار ده کیلو انگور سیاه انداخته ام تمام نکات رعایت شده قفل هوا نسب شده اما سه روز هس ک حالت تخمیر انجام نمیشود درضمن من داخل مایه انگور مخمر نریختم بخاطر همون گرد روی انگور.... اگر الان دره دبه رو باز کنم و مخمر را قاطی کنم آیا شرابم خراب میشه ممنون میشم راهنماییم کنید
با سلام استاد.حدود ۱۰ روز شرابم قشنگ با قفل هوا قل قل کرد.روز ۱۱ قل قل قفل هوا متوقف شد .به نظرتون سکته کرده
سلام وقت بخیر مال من هم الان بشگه داغ کرده چیکار کنم
سلام من حدود یک ماه ۱۰۰ کیلو انگور شانی ریختم تو دبه هنوز ته نشین نشده ب نظرتون باید چیکار کرد؟
سلام خدایی یکی ب من راهنمایی کنه حیفه شرابمه
من ۱۱۰کیلو انگور توی ۲تا دبه ریختم خیلی خوب پیش میرفت بوی عالی الکل عالی قل زیاد روز پنجم ششم بهش ۴کیلو نبات اضافه کردم البته دروغ نگن چندتا انگور ترش از دستم در رفت انگار پشه سرکه ای دور دبم بود روز اول اما واقعا خوب پیش میرفت یهو بوی لجن گرفته و یه گاز خیلی بد بو داره الان میرمهم بزنم گازش خفم میکنه ۹روزی گذشته الان و یه پریروز هم احساس کردم دستم رطوبت داشت هم زدم مردونه اگه راهی داره با مخمر و شکر و نبات برش گردوند راهنمایی کنین یه سال رفته اگه خراب بشه😩
داره زیادی تخمیر میشه مزه کن اگ ترش داره میشه نبات بزن
سلام . وقت بخیر.
حدود بیست روز انگور رو ریختم داخل بشکه. سی کیلو انگور سردشت و بیست کیلو انگور بیدانه. هر بشکه پنجاه کیلو. به یه بشکه یک کیلو. و یک بشکه یک و نیم کیلو نبات زدم. تازه شروع کرده تفاله داره میره پایین. مزه رو چشیدم یکم تلخی میزنه. این تلخی طبیعیه؟ بخاطر درصد الکل بالاست یا شراب بخوبی درست نشده؟
سلام
شراب انار گذاشتم برای مخمر از انگور استفاده کردم ۳ روز اول همچی خوب بود قفل هوام کار میکرد بعد جاشو عوض کردم گذاشتمش بغل شوفاژ فرداش دیدم قفل هوام دیگه کار نمیکنه فکر کنم دماش زیاد بالا رفته مخمر هام از بین رفتم چی کار باید بکنم ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام استاد شراب من بعدها 60روز هنوز شیرینه آیا سکته کرده یا هنوز نشده بعد ای اسید سیتریکو اینا که گفتید از کجا تهیه کنیم
سلام استاد من حدود یه دبه ۱۰۰ لیتری عرق سیب ریختم و هسته سیبا کامل دراوردم و حسابی چرخ کردم و روزی دوبار هم زدم ولی هیچ ابی بجز خود سیب به دبه اضافه نکردم الان حدودا ۵۰ روزه بوی الکل میده ولی خیلی غلیظه و هیچ ابی نیومده رو ملات به نظرتون سکته کرده ملات منم باید چی کارش کنم به نظرتون
ممنون میشم جواب بدین
درود دوست عزیز. بعضی از میوه ها مثل خود انگور درصورت شسته نشدن هیچ نیازی به مخمر ندارن ولی سیب جزو اون دسته نیست. برای تهیه شراب سیب باید ابتدا آب سیب رو بگیرید بعد به مقدار مناسب مخمر بهش اضافه کنید و همینطور کمی شکر. شما مسیر تهیه سرکه سیب رو رفتید. نمیدونم چقدر گذشته ولی شاید بشه هنوزهم با کمی مخمر نجاتش داد. موفق باشید
تخمیر انجام نشده. احتمالا الان شما سرکه دارید
کسی نمیدونه تجربش نداره جواب بده باید چی کار کرد استاد که اصلا جوابمون نمیده😣
منم مشکل شما رو دارم کسی نیست راهنمایی کنه
سلام وقت بخیر من شراب انگور شانی انداختم همه مراحل رو طی کردم الکل شرابم خیلی کم شده چیکار کنم
سلام استاد من شراب پرتقال انداختم روز اول خوب تخمیر شد الان ۳ روزه تخمیر نمیشه چیکار کنم لطف راهنمایی میکنید
سلام استاد من شرابمو ۱۰ روز پیاپی هم زدم بعد ۱۰ روز شراب رسیده تخمیرش تموم شده و تفالها رفتن پایین دبه میخاستم ی راهنمایی کنید طبیعیه انقدر زود برسه شراب یا خیر چون دمای دبه هم گرم و خوب هست با تشکر
بدون اینکه محتویات هم بخوره اب روشو بردارید بریزید تو دبه دیگه ب مدت دو هفته بمونه
سلام من دومدل انگور گرفتم یکی رو داخل بشکه ۵۰لیتری ریختم
دوتادبه ۲۵لیتری هم جداریختم
اون دبه بزرگه ملات رفته پایین و داره قل میزنه
ولی اون دوتا دبه های ۲۵کیلیویی تفاله هاش نرفته پایین فکرکنم سکته کرده
البته ناگفته نماند توهرکدوم از ظرفا بعد از یه هفته هم زدن نبات سفید هم اضافه کردم هرروز هم دوبار هم زدم اگه کسی اطلاع داره ممنون میشم راهنمایی کنه