آگاهی سرا


فعال کردن مخمر

آمادگی:

برای تهیه مخمر کارآمد باید به آن اجازه تولید و تکثیر داده و آنرا فعال نمود. برای رسیدن به این هدف مخمر خشک را بایستی در محیطی مرطوب و دارای مقداری قند حل نمود. با این کار مخمر حل شده در مایع به اکسیژن هوا دستیابی یافته و لیپید (نوعی چربی) ویژه ای را در اطراف سلول خود تولید نماید. این چربی برای رشد سلولی مخمر حیاتی بوده و در مراحل اولیه تخمیر اصلی محافظ مطمئنی برای جلوگیری از تولید الکل ناخواسته و مسموم است.


این آمادگی باید حداقل نیم ساعت قبل از استفاده از مخمر انجام شود. گاهی در مخمر مقداری جوش شیرین موجود است که برای ماده تخمیری مناسب نیست ولی با این روش و در صورت موجود بودن جوش شیرین با آب سریعا ترکیب شده و جوش شیرین وارد ماده تخمیری نمیشود.

با مراجعه به دو تصویر زیر فرآیند صحیح مخمر در محیط تخمیری را ملاحظه میکنید.

الف: در 12 ساعت اول دهانه ظرف تخمیر را با دستمال کاغذی ببندید. پس از 48 ساعت فعالیت تخمیری را مشاهده خواهید کرد ، قفل هوا را بجای دستمال کاغذی جایگزین کنید.





در نصویر سمت چپ (a) آبمیوه مورد تخمیر را پس از 12 ساعت و در تصویر سمت راست (b) همان آبمیوه را پس از 48 ساعت از شروع تخمیر اولیه و پس ار نصب قفل هوا مشاهده میکنید.

برای کسانیکه با روش علمی کار میکنند:





وزن مخصوص:

فرآیند تخمیر اولیه باید در محیط مناسب و معمولا با درجه حرارت دایمی 27 درجه سانتیگراد و در مجموع بین 7 تا 15 روز به انجام میرسد. (این ارقام تقریبی و بنا به دستورالعمل تخمیر متفاوت خواهد بود)

مشاهده عینی روند تخمیر اولیه را از روز پنجم و با خواندن چگالی سنج شروع کنید. زمانیکه وزن مخصوص مایع (SG) زیر 1000 و تقریبا 995 است ، اقدام به سیفون کردن نمایید. اگر بهر دلیلی مایع تخمیری ، هنوز به این درجه از وزن مخصوص نرسیده ، زمان تخمیر را تمدید کنید تا وزن مخصوص زیر 1000 برسد. میتوانید به آرامی با حرکت چرخشی دادن به ظرف تخمیر که باعث مخلوط شدن مخمرهای بالای مایع تخمیر و چسبیده به ظرف تخمیر است ، به سرعت تخمیر مایع کمک کنید.

بیاد داشته باشید هر چه وزن مخصوص مایع به 992 نزدیک شود ماده تخمیری دبش تر و هر جه به 997 نزدیک تر شود مایع تخمیری شیرین تر خواهد بود. بطور مثال وزن مخصوص 994 هم دارای شیرینی و هم دارای دبشی مایع تخمیری است.

برای خواندن درجه صحیح چگالی سنج همیشه زیر گوژ (قعر) مایع موجود در لوله آزمایش خوانده شود نه روی کاو (هلال لبه) مایع.

برچسب‌ها: ,

4 Responses to “فعال کردن مخمر”

  1. # Anonymous ناشناس

    آقا خوب توضيح نميديناااا
    اين وضعش نميشه
    گفته باشم.......  

  2. # Anonymous ناشناس

    سلام دوست عزیز... خواهش می کنم کمکم کن تو یه سایت خوندم که استفاده از مخمر نان یا مخمر فعال باعث میشه خانواده ویتامین ب از بدن دفع بشه آیا این صحت داره؟ خواهش می کنم جواب بدین خواهش می کنم؟؟؟؟؟؟  

  3. # Anonymous ناشناس

    نمره انشا صفر. مطالب شما نه سر داره نه ته. لطفا بعد از نوشتن یکبار از روش بخونید.  

  4. # Anonymous ناشناس

    من که نفهمیدم چی شد!!! هر کی فهمید توضیح بده  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© آگاهی سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است