آمادگی:
این آمادگی باید حداقل نیم ساعت قبل از استفاده از مخمر انجام شود. گاهی در مخمر مقداری جوش شیرین موجود است که برای ماده تخمیری مناسب نیست ولی با این روش و در صورت موجود بودن جوش شیرین با آب سریعا ترکیب شده و جوش شیرین وارد ماده تخمیری نمیشود.
با مراجعه به دو تصویر زیر فرآیند صحیح مخمر در محیط تخمیری را ملاحظه میکنید.
الف: در 12 ساعت اول دهانه ظرف تخمیر را با دستمال کاغذی ببندید. پس از 48 ساعت فعالیت تخمیری را مشاهده خواهید کرد ، قفل هوا را بجای دستمال کاغذی جایگزین کنید.
در نصویر سمت چپ (a) آبمیوه مورد تخمیر را پس از 12 ساعت و در تصویر سمت راست (b) همان آبمیوه را پس از 48 ساعت از شروع تخمیر اولیه و پس ار نصب قفل هوا مشاهده میکنید.
برای کسانیکه با روش علمی کار میکنند:
وزن مخصوص:
فرآیند تخمیر اولیه باید در محیط مناسب و معمولا با درجه حرارت دایمی 27 درجه سانتیگراد و در مجموع بین 7 تا 15 روز به انجام میرسد. (این ارقام تقریبی و بنا به دستورالعمل تخمیر متفاوت خواهد بود)
مشاهده عینی روند تخمیر اولیه را از روز پنجم و با خواندن چگالی سنج شروع کنید. زمانیکه وزن مخصوص مایع (SG) زیر 1000 و تقریبا 995 است ، اقدام به سیفون کردن نمایید. اگر بهر دلیلی مایع تخمیری ، هنوز به این درجه از وزن مخصوص نرسیده ، زمان تخمیر را تمدید کنید تا وزن مخصوص زیر 1000 برسد. میتوانید به آرامی با حرکت چرخشی دادن به ظرف تخمیر که باعث مخلوط شدن مخمرهای بالای مایع تخمیر و چسبیده به ظرف تخمیر است ، به سرعت تخمیر مایع کمک کنید.
بیاد داشته باشید هر چه وزن مخصوص مایع به 992 نزدیک شود ماده تخمیری دبش تر و هر جه به 997 نزدیک تر شود مایع تخمیری شیرین تر خواهد بود. بطور مثال وزن مخصوص 994 هم دارای شیرینی و هم دارای دبشی مایع تخمیری است.
برای خواندن درجه صحیح چگالی سنج همیشه زیر گوژ (قعر) مایع موجود در لوله آزمایش خوانده شود نه روی کاو (هلال لبه) مایع.
آقا خوب توضيح نميديناااا
اين وضعش نميشه
گفته باشم.......
سلام دوست عزیز... خواهش می کنم کمکم کن تو یه سایت خوندم که استفاده از مخمر نان یا مخمر فعال باعث میشه خانواده ویتامین ب از بدن دفع بشه آیا این صحت داره؟ خواهش می کنم جواب بدین خواهش می کنم؟؟؟؟؟؟
نمره انشا صفر. مطالب شما نه سر داره نه ته. لطفا بعد از نوشتن یکبار از روش بخونید.
من که نفهمیدم چی شد!!! هر کی فهمید توضیح بده
عزیز درست توضیح ندادی اینجور ک نمیشه فهمید چی گفتی
مقدار مخمر مورد نظر رو با آب ولرم یا بهتره با آب همون شرابتون مخلوط کنین که دوبرابر مقدار مخمر شکر بریزین تا مخمر تغذیه کنه و بزارین یجای گرم تا کمی گرم شه بفد یه ربع که کف کرد میتونین ب مایع اضافه کنین
سلام
لطفا مقادیر مایع و مخمر را توضیح دهید ?چند گرم مخمرو چند گرم آب برای ساخت مخمر ترکیب کنیم?
من که کلاااااا هیچی نفهمیدم.غنی سازی نمیخوایم بکنیم که نمیشه اندازه روباقاشق ولیوان بگید😂😂
ممکنه با اضافه کردن مخمر شراب رو از بین ببریم
کم یا زیاد بودن مخمر مشکلی برا شراب ایجاد نمیکنه؟
خواهشآ جواب بدین
کم یا زیاد بودن مخمر مشکلی برا شراب ایجاد نمیکنه؟
خواهشآ جواب بدین
من نیم ساعت صبر کردم کف نکرد همینجوری اضافه کردم مشکلی نداره؟ مخمر کیک بود
تو شراب که مخمر نمیریزن.نریزی شرابت خراب میشه
سلام به شما وتشکر از مطالب مفیدتون که خیلی ارزشمند هستند ، یک سوال داشتم :
عمل(سیفون کردن)یعنی چه؟
تشکر میکنم اگر توضیح مختصری بدهید
مخمر برای شراب اگر پکتین میوه روش باشه نیاز نیست، پکتین یا مخمر طبیعی لایه سفید رنگ روی میوه است.
مخمر به سرعت فاسد میشه، وقتی کف نکرده ینی فعال نشده، ریختنش تاثیری نداره
خیر، مشکلی پیش نمیاد
09358860771
اگه سوالی بود در خدمت ام.
اخه مگه ب. شراب مخمر میزنن مومن!!!!!!!!!!!!!
نریزید دوستان مخمر خراب میکنه با بالا نگه داشتن دما فرایند درست میشه ۲۵ درجه تا ۲۷ درجه
خیر