آگاهی سرا


فعال کردن مخمر

آمادگی:

برای تهیه مخمر کارآمد باید به آن اجازه تولید و تکثیر داده و آنرا فعال نمود. برای رسیدن به این هدف مخمر خشک را بایستی در محیطی مرطوب و دارای مقداری قند حل نمود. با این کار مخمر حل شده در مایع به اکسیژن هوا دستیابی یافته و لیپید (نوعی چربی) ویژه ای را در اطراف سلول خود تولید نماید. این چربی برای رشد سلولی مخمر حیاتی بوده و در مراحل اولیه تخمیر اصلی محافظ مطمئنی برای جلوگیری از تولید الکل ناخواسته و مسموم است.


این آمادگی باید حداقل نیم ساعت قبل از استفاده از مخمر انجام شود. گاهی در مخمر مقداری جوش شیرین موجود است که برای ماده تخمیری مناسب نیست ولی با این روش و در صورت موجود بودن جوش شیرین با آب سریعا ترکیب شده و جوش شیرین وارد ماده تخمیری نمیشود.

با مراجعه به دو تصویر زیر فرآیند صحیح مخمر در محیط تخمیری را ملاحظه میکنید.

الف: در 12 ساعت اول دهانه ظرف تخمیر را با دستمال کاغذی ببندید. پس از 48 ساعت فعالیت تخمیری را مشاهده خواهید کرد ، قفل هوا را بجای دستمال کاغذی جایگزین کنید.





در نصویر سمت چپ (a) آبمیوه مورد تخمیر را پس از 12 ساعت و در تصویر سمت راست (b) همان آبمیوه را پس از 48 ساعت از شروع تخمیر اولیه و پس ار نصب قفل هوا مشاهده میکنید.

برای کسانیکه با روش علمی کار میکنند:





وزن مخصوص:

فرآیند تخمیر اولیه باید در محیط مناسب و معمولا با درجه حرارت دایمی 27 درجه سانتیگراد و در مجموع بین 7 تا 15 روز به انجام میرسد. (این ارقام تقریبی و بنا به دستورالعمل تخمیر متفاوت خواهد بود)

مشاهده عینی روند تخمیر اولیه را از روز پنجم و با خواندن چگالی سنج شروع کنید. زمانیکه وزن مخصوص مایع (SG) زیر 1000 و تقریبا 995 است ، اقدام به سیفون کردن نمایید. اگر بهر دلیلی مایع تخمیری ، هنوز به این درجه از وزن مخصوص نرسیده ، زمان تخمیر را تمدید کنید تا وزن مخصوص زیر 1000 برسد. میتوانید به آرامی با حرکت چرخشی دادن به ظرف تخمیر که باعث مخلوط شدن مخمرهای بالای مایع تخمیر و چسبیده به ظرف تخمیر است ، به سرعت تخمیر مایع کمک کنید.

بیاد داشته باشید هر چه وزن مخصوص مایع به 992 نزدیک شود ماده تخمیری دبش تر و هر جه به 997 نزدیک تر شود مایع تخمیری شیرین تر خواهد بود. بطور مثال وزن مخصوص 994 هم دارای شیرینی و هم دارای دبشی مایع تخمیری است.

برای خواندن درجه صحیح چگالی سنج همیشه زیر گوژ (قعر) مایع موجود در لوله آزمایش خوانده شود نه روی کاو (هلال لبه) مایع.

برچسب‌ها: ,

21 Responses to “فعال کردن مخمر”

  1. # Anonymous ناشناس

    آقا خوب توضيح نميديناااا
    اين وضعش نميشه
    گفته باشم.......  

  2. # Anonymous ناشناس

    سلام دوست عزیز... خواهش می کنم کمکم کن تو یه سایت خوندم که استفاده از مخمر نان یا مخمر فعال باعث میشه خانواده ویتامین ب از بدن دفع بشه آیا این صحت داره؟ خواهش می کنم جواب بدین خواهش می کنم؟؟؟؟؟؟  

  3. # Anonymous ناشناس

    نمره انشا صفر. مطالب شما نه سر داره نه ته. لطفا بعد از نوشتن یکبار از روش بخونید.  

  4. # Anonymous ناشناس

    من که نفهمیدم چی شد!!! هر کی فهمید توضیح بده  

  5. # Blogger Unknown

    عزیز درست توضیح ندادی اینجور ک نمیشه فهمید چی گفتی  

  6. # Blogger Unknown

    مقدار مخمر مورد نظر رو با آب ولرم یا بهتره با آب همون شرابتون مخلوط کنین که دوبرابر مقدار مخمر شکر بریزین تا مخمر تغذیه کنه و بزارین یجای گرم تا کمی گرم شه بفد یه ربع که کف کرد میتونین ب مایع اضافه کنین  

  7. # Blogger Unknown

    سلام
    لطفا مقادیر مایع و مخمر را توضیح دهید ?چند گرم مخمرو چند گرم آب برای ساخت مخمر ترکیب کنیم?  

  8. # Blogger Unknown

    من که کلاااااا هیچی نفهمیدم.غنی سازی نمیخوایم بکنیم که نمیشه اندازه روباقاشق ولیوان بگید😂😂  

  9. # Anonymous ناشناس

    ممکنه با اضافه کردن مخمر شراب رو از بین ببریم  

  10. # Blogger Unknown

    کم یا زیاد بودن مخمر مشکلی برا شراب ایجاد نمیکنه؟
    خواهشآ جواب بدین  

  11. # Blogger Unknown

    کم یا زیاد بودن مخمر مشکلی برا شراب ایجاد نمیکنه؟
    خواهشآ جواب بدین  

  12. # Blogger Mehdi

    من نیم ساعت صبر کردم کف نکرد همینجوری اضافه کردم مشکلی نداره؟ مخمر کیک بود  

  13. # Blogger Unknown

    تو شراب که مخمر نمیریزن.نریزی شرابت خراب میشه  

  14. # Blogger Nd

    سلام به شما وتشکر از مطالب مفیدتون که خیلی ارزشمند هستند ، یک سوال داشتم :
    عمل(سیفون کردن)یعنی چه؟
    تشکر میکنم اگر توضیح مختصری بدهید  

  15. # Blogger Pejman

    مخمر برای شراب اگر پکتین میوه روش باشه نیاز نیست، پکتین یا مخمر طبیعی لایه سفید رنگ روی میوه است.  

  16. # Blogger Pejman

    مخمر به سرعت فاسد میشه، وقتی کف نکرده ینی فعال نشده، ریختنش تاثیری نداره  

  17. # Blogger Pejman

    خیر، مشکلی پیش نمیاد  

  18. # Blogger Pejman

    09358860771
    اگه سوالی بود در خدمت ام.  

  19. # Blogger Unknown

    اخه مگه ب. شراب مخمر میزنن مومن!!!!!!!!!!!!!  

  20. # Blogger Unknown

    نریزید دوستان مخمر خراب میکنه با بالا نگه داشتن دما فرایند درست میشه ۲۵ درجه تا ۲۷ درجه  

  21. # Anonymous ناشناس

    خیر  

ارسال یک نظر

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© آگاهی سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است