آگاهی سرا


آب مقطر

تهیه آب مقطر کاری ساده و بی خرج و در اصل هم تهیه آن هم تمرینی برای تعریق مشروبات الکی است. در تعریق مشروب اگر اشتباه کنید ، از دست رفتن یا خراب شدن و شاید تقطیر مجدد پدید میآید ولی در تهیه آب مقطر اگر اشتباه کردید چیزی ضرر نکرده اید.

میتوانید بعد از یکی دو بار آب مقطر گرفتن آنرا توسعه دهید و مثلا عرق نعنا بگیرید که آنهم آسان و تجربه خوبی است.

ابزار لازم:

الف- لوله مسی یا استیل با قطر داخلی 8 میلیمتر و طول حداقل 100 سانتیمتر که مارپیچ شده است.

ب - دو لوله پلاستیک شفاف (بیرنگ) با قطر داخلی 10 میلیمتر و طول حداقل حدود 150 سانتیمتر و 100 سانتیمتر.

پ - دیگ زودپز با ارتفاع و ظرفیت حداقل ده لیتری با سوپاپ اطمینان قابل جدا شدن از دیگ. داشتن درجه حرارت کمک بزرگیست ولی اختیاری است.

ت - گیره نگهداری و مهار لوله پلاستیک

ث - منبع حرارت

ج - آب معمولی

طرز تهیه و تقطیر آب مقطر:

1- دیگ را تا سه چهارم حجم آن از آب معمولی (آب جاری یا آب چشمه) پر کنید. به این تصویر مراجعه کنید.

2- درب دیگ را بسته و لوله پلاستیکی را روی زائده سوپاپ دیگ سوار کنید و آنرا کاملا آب بندی کنید که بخار از آن خارج نشود.

3- منبع حرارت را روشن کنید (گاز بهترین است).

4- لوله 150 سانتیمتری لوله پلاستیک شفاف را به سر لوله مسی یا استیل وصل کرده و لوله 100 سانتیمتری را نیز به انتهای لوله مارپیچ محکم کنید.

5- لوله مارپیچ را در سینک ظرفشویی قرار داده و راه خروج آب ظرفشویی را ببندید.

6- شیر آب را باز کنید تا لوله مارپیچ کاملا زیر آب بماند.

7- سر خروجی لوله پلاستیک را درون طرف تمیز وارد کرده و با گیره محکم کنید که دستتان آزاد باشد.

8- با دقت مواظب لوله پلاستیک باشید که پیچ خوردگی یا انسداد نداشته باشد و عمل عرقگیری با اشکال مواجه نشود.

9- مواظب درجه حرارت دیگ باشید و دایم آنرا کنترل کنید. درجه حرارت حدود 95 درجه سانتیگراد.

به محض گرم شدن آب سینک آنرا تعویض کنید.

آب مقطر فرآیند بخار تصعید و خنک شده است که مصارف زیادی دارد از جمله برای تقلیل درجه الکل مشروبات و یا اضافه کردن بجای آب معمولی در تهیه شراب یا عرق و یا مصرف آن در باتری اتوموبیل و .... یادداشت وقایع و تجربیات را فراموش نکنید. تهیه آب مقطر تجربه ای مهم و آموزنده برای تهیه ودکا یا عرقیات مفرح نظیر عرق گاوزبان و بیدمشک و نعنا و بید مشک و نسترن و بهار نارنج و .... میباشد. آب در 100 درجه سانتیگراد بخار میشود ولی الکل ها در حرارت کمتر تصعید میشوند.

کافیست در دیگ پخت گل ، ریشه ، ساقه یا هر ماده معطر یا مفرح دیگری که مایل به تهیه عرقگیری از آن هستید بریزید. اگر این تعریق با دقت کامل و تحت شرایط حساب شده از ماده معینی انجام شود نتیجه کار را (اسانس گیری) مینامند.

اگر از ماده معطر خشک استفاده میکنید، 24 ساعت و اگر از ماده معطر تازه استفاده میکنید حداقل 8 ساعت بگذارید در آب معمولی خیس بخورد. بستگی به درجه غلظت عصاره یا اسانسی که میخواهید تهیه کنید وزن آن ماده معطر فرق میکند. تا حد امکان گل و ساقه و برگ و ریشه را قبلا خورد کنید و قطعات تا حد امکان ریز باشند. تا عصاره و عطر آن بهتر خارج شود. در هنگام خیس خوردن مقدار آب باید تا حدود 2 یا 3 سانتیمتر از روی آن ماده بالاتر باشد و هرچه مقدار آب کمتر باشد نتیجه کار بهتر است. بعد از تولید عرق مفرح ، در صورت لزوم میتوان آب مقطر اضافه نمود و طعم آنرا مطابق ذائقه تنظیم نمود. درجه حرارت دیگ در هنگام عرقگیری از مواد معطر باید حدود 95 درجه سانتیگراد باشد.

برچسب‌ها: ,

0 Responses to “آب مقطر”

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© آگاهی سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است