تهیه آب مقطر کاری ساده و بی خرج و در اصل هم تهیه آن هم تمرینی برای تعریق مشروبات الکی است. در تعریق مشروب اگر اشتباه کنید ، از دست رفتن یا خراب شدن و شاید تقطیر مجدد پدید میآید ولی در تهیه آب مقطر اگر اشتباه کردید چیزی ضرر نکرده اید.
میتوانید بعد از یکی دو بار آب مقطر گرفتن آنرا توسعه دهید و مثلا عرق نعنا بگیرید که آنهم آسان و تجربه خوبی است.
الف- لوله مسی یا استیل با قطر داخلی 8 میلیمتر و طول حداقل 100 سانتیمتر که مارپیچ شده است.
ب - دو لوله پلاستیک شفاف (بیرنگ) با قطر داخلی 10 میلیمتر و طول حداقل حدود 150 سانتیمتر و 100 سانتیمتر.
پ - دیگ زودپز با ارتفاع و ظرفیت حداقل ده لیتری با سوپاپ اطمینان قابل جدا شدن از دیگ. داشتن درجه حرارت کمک بزرگیست ولی اختیاری است.
ت - گیره نگهداری و مهار لوله پلاستیک
ث - منبع حرارت
ج - آب معمولی
طرز تهیه و تقطیر آب مقطر:
1- دیگ را تا سه چهارم حجم آن از آب معمولی (آب جاری یا آب چشمه) پر کنید. به این تصویر مراجعه کنید.
2- درب دیگ را بسته و لوله پلاستیکی را روی زائده سوپاپ دیگ سوار کنید و آنرا کاملا آب بندی کنید که بخار از آن خارج نشود.
3- منبع حرارت را روشن کنید (گاز بهترین است).
4- لوله 150 سانتیمتری لوله پلاستیک شفاف را به سر لوله مسی یا استیل وصل کرده و لوله 100 سانتیمتری را نیز به انتهای لوله مارپیچ محکم کنید.
5- لوله مارپیچ را در سینک ظرفشویی قرار داده و راه خروج آب ظرفشویی را ببندید.
6- شیر آب را باز کنید تا لوله مارپیچ کاملا زیر آب بماند.
7- سر خروجی لوله پلاستیک را درون طرف تمیز وارد کرده و با گیره محکم کنید که دستتان آزاد باشد.
8- با دقت مواظب لوله پلاستیک باشید که پیچ خوردگی یا انسداد نداشته باشد و عمل عرقگیری با اشکال مواجه نشود.
9- مواظب درجه حرارت دیگ باشید و دایم آنرا کنترل کنید. درجه حرارت حدود 95 درجه سانتیگراد.
به محض گرم شدن آب سینک آنرا تعویض کنید.
آب مقطر فرآیند بخار تصعید و خنک شده است که مصارف زیادی دارد از جمله برای تقلیل درجه الکل مشروبات و یا اضافه کردن بجای آب معمولی در تهیه شراب یا عرق و یا مصرف آن در باتری اتوموبیل و .... یادداشت وقایع و تجربیات را فراموش نکنید. تهیه آب مقطر تجربه ای مهم و آموزنده برای تهیه ودکا یا عرقیات مفرح نظیر عرق گاوزبان و بیدمشک و نعنا و بید مشک و نسترن و بهار نارنج و .... میباشد. آب در 100 درجه سانتیگراد بخار میشود ولی الکل ها در حرارت کمتر تصعید میشوند.
کافیست در دیگ پخت گل ، ریشه ، ساقه یا هر ماده معطر یا مفرح دیگری که مایل به تهیه عرقگیری از آن هستید بریزید. اگر این تعریق با دقت کامل و تحت شرایط حساب شده از ماده معینی انجام شود نتیجه کار را (اسانس گیری) مینامند.
Its really Great HelpFull Thanks
PreOwnedphones 8
PreOwnedphones 8
PreOwnedphones 8
PreOwnedphones 8
PreOwnedphones 8